Categories: General
      Date: Dec  3, 2011
     Title: 30 jaar Iesselschotsers

Met een gezellige avond is vrijdag 2 december het 30 jarige bestaan van de folkloristische dansgroep de Iesselschotsers gevierd.

Op twee na waren alle leden van de Iesselschotsers en Onze Jongeleu met hun partners aanwezig in zaal “Kraantje Lek” te Olburgen om onder het genot van een hapje en een drankje een gezellige spel-quizavond te spelen.

In het openingswoord ging de voorzitter (Joan Brink) even terug naar de aanleiding van het ontstaan van de Iesselschotsers in 1981. Ook memoreerde hij de vele buitenlandse optredens en persoonlijke contacten die daar uit zijn ontstaan.

Na dit openingswoord werden de leden in teams verdeeld en werd een gevarieerd spelprogramma gespeeld met doe en denk spelen. Halverwege de avond werd het programma onderbroken voor een hapjesbuffet, waarna het spelprogramma weer hervat werd.

>

Veel hilariteit gaf het spel “Gaan met die Banaan” waarbij de jongste van elk team met een banaan die met een touw aan de riem was bevestigd, sinaasappels in een hoepel moest zien te krijgen.

                                                

Om goed 24.00 uur werd de avond afgesloten met een kopje koffie en na een slotwoord van de voorzitter, die een ieder bedankte voor de komst en de inzet van de afgelopen jaren, sprak hij de hoop uit dat de vereniging nog vele jaren mag doorgaan en dat iedereen doorverteld hoe gezellig het is bij de Iesselschoters en Onze Jongeleu.