Categories: General
      Date: Sep  8, 2012
     Title: Onze Jongeleu en de Iesselschotsers terug van een zeer geslaagd festival in Bonheiden - België

Van 15 t/m 19 augustus hebben de Iesselschotsers en Onze Jongeleu deelgenomen aan het folkloristische dansfestival in Bonheiden, bij Mechelen.
Dit jaar precies 20 jaar geleden waren de Iesselschoters ook te gast op dit festival.

Woensdag 15 augustus arriveerden we rond het middag uur in Bonheiden en werden na een gast vrij onthaal ondergebracht bij onze gastouders. 's Middags hadden we al gelijk ons eerste optreden in het ziekenhuis van Bonheiden, samen met de kindergroep van de Krekels hebben we daar een optreden verzorgd voor zieken en bejaarden.
De avond was vrij en hebben we gezamenlijk met onze gastfamilies de voetbalwedstrijd Nederland - België gekeken, wat een hele happening werd.

Donderdag hebben we overdag samen met de groep uit Zuid-Afrika een bezoek gebracht aan Brussel, waar we door onze gastvrouw Chris werden rondgeleid.
's Avond was de officiële opening van het festival, na ontvangst op het stadhuis door de burgermeester, brachten alle groepen een kort optreden in de festivaltent voor de gastgezinnen en genodigden en werd er een dans gedaan met de gastfamilies.

Vrijdag overdag was het een dag om met de gastfamilies door te brengen en waarbij al onze leden samen met hun gastouders een bezoek aan Mechelen hebben gebracht.
Vrijdagavond was de 1e galavoorstelling in de tent, waar naast onze groep ook de groepen uit Bonheiden, Paraguay, Yakutië(Rusland), Zuid-Afrika en Turkije deelnamen.
Na afloop was er een workshop salsa dansen, waar veel dansers aan deelnamen.

Zaterdagmiddag werd er een kinderfestival georganiseerd en moesten alle groepen samen met de kinderen een dans en een spel doen.
Zaterdagavond was de 2e galavoorstelling in de festivaltent en na afloop werd er met vele groepen samen gedanst.

Zondagmorgen werd er in de kerk van Bonheiden een festivalmis gehouden, waarbij alle groepen aan deelnamen, door een lied te zingen in hun eigen taal.
Na een gezamenlijke BBQ, was er 's middags bij een temperatuur van 38 graden de laatste galavoorstelling in de festivaltent. Het werd ondanks de enorme hitte een geweldige afsluiting van dit festival.
Tegen de avond hebben we afschied genomen van onze gastfamilies en de andere groepen en zijn vermoeid maar zeer voldaan huiswaarts gegaan.
Al met al geweldige dagen en iedereen heeft volop genoten een festival waar nog lang over nagepraat wordt.

Foto's deelnemende groepen:

Filmpje Bonheiden:

{youtube id="_mdomcnHHdg"}