Categories: General
      Date: Dec  4, 2021
     Title: 40 jaar iesselschotsers

1-12-1981 40 jaar 1-12-2021

De folkloristische dansgroep “De iesselschotsers” viert vandaag haar 40-jarig bestaan.

De groep is ontstaan toen, na een bezoek van een dans- en muziekgroep uit het Oostenrijkse Kirchberg aan Steenderen, waarna een uitnodiging kwam voor de plaatselijke boerenkapel om een tegenbezoek te brengen aan Kirchberg. Tevens kwam de vraag om ook een dansgroep mee te brengen. Die was er echter op dat moment nog niet in Steenderen.
Op initiatief van Herman en Derkje Bouman, die jaren gedanst hadden bij de dansgroep ’t Overschotje in Lochem, werd toen besloten om, met de gastgezinnen waar de Oostenrijkse groep had gelogeerd en andere belangstellenden, een Steenderense dansgroep op te richten.

In de afgelopen 40 jaar hebben we vele optredens verzorgd in binnen-en buitenland, waarbij de geheel verzorgde reis naar Sharjah VAE in 2019 één van de hoogte punten was. Helaas kon de reis naar Martinique die voor augustus 2020 gepland stond, door Corona niet doorgaan en kon ook ons geplande festival in juli 2021 niet doorgaan.

Door de in 2011 ingevoerde vernieuwingen, als het programma ‘Back to the 50’s en een Rondje Nederland, met nieuwe dansen en kostuums, komen er veel aanvragen voor optredens, zowel nationaal als internationaal.

Waar vele folkloristische dansgroepen te maken hebben met een teruglopend leden aantal, stijgt bij ons het leden aantal nog steeds.
We hopen na deze pandemie de draad weer op te pakken en onze Folklore nog lang mogen uitdragen in binnen-en buitenland.

(Allereerste foto’s en eerste officiële groepsfoto)