Festival Bitburg

Geplaatst op 17-07-2013 door Herman

Zaterdag 13 en zondag 14 juli hebben de Iesselschotsers & Onze Jongeleu, deelgenomen aan het 49e CIOFF festival in de Duitse bierstad Bitburg. Zaterdag overdag was de groep nog vrij en konden we genieten van alle straat optreden van de andere groepen en het traditionele "Bierfassrollen". 's Avonds om 20.00 uur moesten we aantreden voor de "Einzug de Nationen" waar we deze avond samen met 10 andere groepen aan deelnamen. Vervolgens werd er door alle groepen een optreden verzorgd in de afgeladen volle feesttent.
Tijdens en na alle optredens kon men in de gehele stad nog tot in de kleine uurtjes doorfeesten. Gelukkig stond ons hotel in het centrum van Bitburg en had iedereen een eigen sleutel.

Zondagmorgen na het ontbijt, hebben we samen met de dansgroep uit Polen deelgenomen aan de kerkdienst in de Kath. Pfarrkirche Liebfrauen. Na deze kerkdienst stond er weer een optreden gepland met daarna de lunch.
Om 14.30 uur konden we ons opmaken voor de grote optocht. Maar liefst 33 dans en muziekgroepen uit alle delen van Europa en daarbuiten, namen hieraan deel. Een bonte stoet met dansende, zingende en musicerende mensen trokken door de over volle straten van Bitburg.
Tegen de avond zijn we weer moe maar voldaan huiswaarts gekeerd, met weer een ervaring rijker.