Reis Estland

Geplaatst op 11-08-2019 door Herman

Na de reis naar Sharjah in de VAE in april van dit jaar, de deelname aan Multiculturele dag in Deventer, het IJsselfestival in Zutphen en het Sivo festival in Orvelte, hebben wij van 31 aug. t/m 5 aug. een bezoek gebracht aan Estland.

In Estland hebben we deelgenomen aan het festival Märjamaa Folk, een jaarlijks terugkerend festival met tal van Estlandse groepen en een viertal buitenlandse groepen.
Ons bezoek aan Estland begon met een bezoek aan de mooie stad Tallinn, waar we een rondleiding kregen van onze begeleiders Ilona en Kaarel. ’s Avonds was de officiële opening met optredens van de buitenlandse groepen uit Oekraïne, Rusland en Nederland. Na dit optreden was er een verbroederingsbal, waarbij alle groepen een workshop gaven.
De volgende dag moesten we 2 optredens verzorgen in de omgeving van Märjamaa met ’s avonds weer een workshop en voor de leiders een receptie met de burgermeester.

De zaterdag stond in het teken van de fun races en een wedstrijd Rheinländer dans, alle groepen hadden hiervoor een team afgevaardigd en zowel bij de fun races als de wedstrijd Rheinländer dans, is het team van de iesselschotsers als 1e geëindigd.
’s Avonds werd er een parade gehouden door Märjamaa, met vervolgens optredens in het openluchttheater met alle groepen, waaronder meer dan 30 groepen uit de omgeving van Märjamaa zelf. In Estland is dansen zeer populair en wordt door jong en oud beoefend, je kunt het bijna volkssport 1 noemen.

Zondag na de kerkdienst, was de dag van de muzikanten op landgoed Lõõtspillipäev, met optredens van verschillende muzikanten, welke werd afgesloten door de muzikanten van de iesselschotsers, met als verrassing voor het publiek een flashmob van onze leden, tijdens het nummer Tulpen uit Amsterdam.

Al met al kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde reis, waar wij als Achterhoekse groep weer een goed visitekaartje hebben achtergelaten, met natuurlijk onze Achterhoekse vlag.