WELKOM in NEDERLAND

Geplaatst op 04-07-2022 door Herman

De iesselschotsers bij CIOFF conferentie.

De iesselschotsers namen deel  aan het theaterprogramma ‘WELKOM IN NEDERLAND’,  Een unieke samenwerking tussen diverse Nederlandse CIOFF groepen gaf het publiek een rondje door Nederland! De CIOFF groepen Ralda, Kansemble, Paloina, Folklor Dansemble Amersfoort, Phoenix, Hai La Joc en De iesselschotsers traden samen op in een avondvullende voorstelling waarbij zij een uniek ‘rondje Nederland’ lieten zien.

WELKOM IN NEDERLAND was een voorstelling die plaats vond tijdens de CIOFF conferentie voor Noord en Centraal Europa. Een voorstelling voor een CIOFF conferentie wil zeggen internationale gasten in de zaal. Er waren gasten uit Estland, Duitsland, Israël, België, Luxemburg, Oostenrijk, Slovenië, Finland, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Polen en Roemenië.

In deze voorstelling was een grote diversiteit aan Nederlandse traditionele dans en muziek te zien en te horen. Acht dansgroepen uit verschillende provincies namen deel aan de dansproductie. Zo dansen er kinderen en ouderen, van traditionele dansen tot choreografieën met een moderne inslag, van dansen van het eiland Terschelling tot dansen uit Limburg, en van een intiem duetje tot een podium vol met dansers.

Tijdens de opening en de finale dansen een aantal dansers van de acht deelnemende groepen samen. Twee dansparen van onze groep hebben na een intensieve oefenmiddag, waarin een tweetal nieuwe (pittige) choreografieën zijn aangeleerd, deelgenomen aan deze opening en sluiting.

Het was voor ons de eerste ervaring om als groep van de FFGN samen te werken met groepen van het CIOFF (waar wij nu ook lid van zijn) Het was in het begin wel even wennen, vooral het tempo van het aanleren van de nieuwe choreografieën. Wel hebben wij het als een hele prettige samenwerking ervaren en hopen dit in de toekomst vaker te mogen doen.
Door meer samen te werken van de diverse organisaties hopen wij dat dit stukje Nederlandse Folklore nog lang in stand wordt gehouden.